Pegasys Products BBS

Jump to forum:

This forum is for users to exchange information and discuss with other users about a TMPGEnc product.
In case you need official support, please contact TMPG Inc.


Pegasys Products BBS [ Sorted by thread creation date ] << < Prev.   [ 11 / 969 ]   Next > >>
Classify Product Title User name Reply Last update
Question TVMW6 INSTALLING PROBLEM JIN SHINE CHEN 1 2017-08-16 13:05:21
Question TAW6 Transparency deaddisk 2 2017-08-19 15:03:00
Question TVMW5 BBS Crashing while encoding thehobster 1 2017-08-10 20:47:19
Question TVMW6 Automatic Bit Rate not accurate am_dew 1 2017-07-27 20:47:44
Question TVMW6 Make frame rate 25fps as default anthonyh 2 2017-07-27 19:56:14
Question TVMW6 Import DNxHD mxf sergium 0 2017-07-21 17:21:57
Question TVMW6 Rotate Filter and Cut/Edit Douglas Bruce 1 2017-07-27 13:00:39
Question TAW6 Creating Menus Jim D 1 2017-07-15 17:42:51
Request TVMW6 'Copy' Audio and/or Video bobthegoat2001 0 2017-06-23 01:35:02
Question TVMW6 Keep last frame of video Otto 6 2017-06-24 15:23:09
Question TVMW6 No MP3 audio in encoded AVI MFiend 1 2017-06-28 09:36:22
Question TAW6 Only using 20% CPU during encode Simmo1985 2 2018-09-02 14:44:59

Pegasys Products BBS [ Sorted by thread creation date ] << < Prev.   [ 11 / 969 ]   Next > >>
Question - TVMW6 - INSTALLING PROBLEM No.70830
JIN SHINE CHEN  2017-08-07 19:20:13 ( ID:rwahj7hvzxm )   [ Delete / Reply with quotation ]

My new notebook screen resolution is 1920x1080HD,but why installing shows"The software cannon start because this computer does not have the minimum required screen resolution 1280x768(at DPI 100%)"?


tkrave  2017-08-16 13:05:21 ( ID:t7rw5rdz3jm )   [ Delete / Reply with quotation ]

In your notebook's Display Settings, is the Scale and Layout set to 100%?

If it's a different percentage, you'll need to change it.



Question - TAW6 - Transparency No.70829
deaddisk  2017-08-06 01:59:06 ( ID:gtyvk6pm/6c )   [ Delete / Reply with quotation ]

Hello!

I have a problem with transparency - i chosse a picture for my popup menu - the background color should be transparent, but where can i choose the color to be transparent? In Version 5 it worked.

Can anyone help me? Thanks!


tkrave  2017-08-16 13:12:53 ( ID:t7rw5rdz3jm )   [ Delete / Reply with quotation ]

How did it work in TAW5? I've never known about it.

You might need to use Photoshop or some other image software to make it an actual transparency/alpha channel.


deaddisk  2017-08-19 15:03:00 ( ID:gtyvk6pm/6c )   [ Delete / Reply with quotation ]

Hello tkrave:

Yes, at Version 5 it was possible - with Version 6 i can´t find this option anymore. I think i must write directly to the support.



Question - TVMW5 BBS - Crashing while encoding No.70826
thehobster  Mail /  )  2017-08-01 23:14:34 ( ID:sm/lzioizjj )   [ Delete / Reply with quotation ]

I had to reload Windows 10 last week and reinstall. Today I'm seeing a crash while encoding:

An error occurred communicating with the output process (6)
Exception Code: 0xc0000005
Faulting Address: 0x539f9ee6
Faulting Module: MovieMPEG.vme (Base address 0x53760000)
Additional Information 1: 0x00000000
Additional Information 2: 0x00000018

I did open a support ticket, but I thought I'd paste here in case someone has something easy to try/change. Since used it work on the same hardware, I'm assuming it's related to a change in the environment. I'm looking for some ideas on where to look since it's a new OS load.


Persen  Mail /  )  2017-08-10 20:47:19 ( ID:6tr/46zxmom )   [ Delete / Reply with quotation ]

Download Revo Uninstaller Free and use that one to uninstall TVMW5, because it also takes care of any left overs that might still be lurking with out your knowledge.
https://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_free_download.html

As an extra precaution, you can also download CCleaner Free and set than one to scan your registry afterwards, which might still be leading to TVMW5 and its MovieMPEG.vme, which after all was completely revoved by using Revo.
https://www.piriform.com/ccleaner/download

Using these two in combination should get completely rid of any traces of TVMW5, so you can do an actual 100% clean fresh instal of it again.



Question - TVMW6 - Automatic Bit Rate not accurate No.70820
am_dew  2017-07-26 22:26:52 ( ID:hlong.mvpdk )   [ Delete / Reply with quotation ]

The automatic bit rate setting does not seem to work properly because if I have a source that is, for example, a constant 25 Mbps, the auto bit rate setting sets itself to 12.4. It also overshoots the maximum bit rate by quite a bit and sets it to 49.6 Mbps. The format I am seeing this behavior on is MP4 H.264/AVC and the source video is the same. In other words, I output something using the MP4 H264.AVC format and then used that as my source.

Any ideas why this is happening? Thanks.


am_dew  2017-07-27 20:47:44 ( ID:hlong.mvpdk )   [ Delete / Reply with quotation ]

I asked Support the same question and this is their response, which does not seem to make any sense to me.

"It checks the resolution of the source file and based on that it is
decided.
Is not about making the source and the output to the same bitrate, this
function is to adjust the best possible bitrate for output.
So in other words it is a function for not make the bitrate too low.

If you want to output in the same bitrate you have to set it manually in
the Bitrate settings without using the automatic function."

If the source is 25 Mbps, the setting the output to 12.4 would result in quality loss I would assume, right? I know that is not a given, but it seems reasonable.

Comments?



Question - TVMW6 - Make frame rate 25fps as default No.70816
anthonyh  Mail /  )  2017-07-22 01:13:37 ( ID:yxdhn2/licf )   [ Delete / Reply with quotation ]

I was wondering if it`s possible to make 25fps the default for encoding etc as the majority of our encodes are to this frame rate. It`s a bit of a hassle to have to change it from 30fps every time we do a new encode. Perhaps a setting in preferences to set the default framerate.
thanks


tkrave  2017-07-27 13:18:30 ( ID:t7rw5rdz3jm )   [ Delete / Reply with quotation ]

If you're always encoding to the same format, then I would make a custom output template.

After you make your template, the next time you go to the format stage it should select your custom template by default.


anthonyh  2017-07-27 19:56:14 ( ID:yxdhn2/licf )   [ Delete / Reply with quotation ]

It`s the import frame rate that I want to set rather than the output. It defaults to 30 and we rarely ever use that. thanks for the response though.



Question - TVMW6 - Import DNxHD mxf No.70815
sergium  Mail /  )  2017-07-21 17:21:57 ( ID:utfgm.feegw )   [ Delete / Reply with quotation ]

I try to import file with *.mxf extension and get a message that file has not video. File created in Adobe Premiere Pro СС2017 with codec Avid DNxHD 120 1920x1080 50i. Other mxf files with other codecs is importing normally



Question - TVMW6 - Rotate Filter and Cut/Edit No.70813
Douglas Bruce  Mail / Home )  2017-07-20 08:56:55 ( ID:ds0vvem9dil )   [ Delete / Reply with quotation ]

I have a lot of clips that are upside down.
I use the "Rotate" filter to rotate 180 degrees.
Then I want to cut/edit the rotated clips, but when I go to Cut/Edit, the clips are inverted again.
Can I make the filter stick when I go to cut/edit?

The workaround is to render out the rotated clips and then re-import them to cut/edit.
But I wonder if I can do both the rotation and cut/edit in the same session?
Regards
Douglas


tkrave  2017-07-27 13:00:39 ( ID:t7rw5rdz3jm )   [ Delete / Reply with quotation ]

I think the easiest way is to use another program to change the rotation setting in the video's metadata before you bring it into TVMW6.
Try out movierotator.com for a program that can change the setting without having to re-encode.



Question - TAW6 - Creating Menus No.70811
Jim D  Mail / Home )  2017-07-07 09:45:20 ( ID:x/3a3esnf.o )   [ Delete / Reply with quotation ]

I am having problems creating menus. I need a play all and 6 chapters. When I use the wizard or try and create, I only get either 1 page, or a title page and 1 page.

After creating a chapter on the menu, how do you add an additional chapter?

Thanks


tkrave  2017-07-15 17:42:51 ( ID:nrp09m2aqdn )   [ Delete / Reply with quotation ]

Did you make chapters in your video? If not, you'll need to go to the clip editor and add your chapters there. That's what the menu builder bases its chapters on. You can't add chapters from the Menu stage.



Request - TVMW6 - 'Copy' Audio and/or Video No.70801
bobthegoat2001  Mail /  )  2017-06-23 01:35:02 ( ID:ri07.fpz166 )   [ Delete / Reply with quotation ]

A feature that I have been wanting for awhile now is a feature to just 'Copy' the audio from the original video. Audio is normally so small, that re-encoding it is unnecessary. I believe it's better to just copy the original audio so that their isn't any quality loss when converting it. There are some codecs not supported by TMPGenc VMW 6 also, for example DTS-HD Master Audio 7.1 channel.



Question - TVMW6 - Keep last frame of video No.70794
Otto  Mail /  )  2017-06-20 22:39:34 ( ID:y/wqiqwptyj )   [ Delete / Reply with quotation ]

Hello,
is it possible to freeze frames for a period amount of time inside a single clip?

I have an audio-recording, which is a longer then the original video-clip. So i would like to freeze (stretch) certain parts inside the video-clip until the audio arrives at the specific marker and then continue with the regular video.

Thank you and best regards.


tkrave  2017-06-21 16:06:18 ( ID:nrp09m2aqdn )   [ Delete / Reply with quotation ]

Is the audio a separate file from the video? If not, you'll have to demux them into separate files.

I would then use the timeline mode and put the audio on one layer and the video on another.
Then, you can use the clip editor to create a separate clip of the frame(s) you want to stretch.
Back in the timeline, you can then lengthen that clip to the appropriate time.


Otto  Mail /  )  2017-06-21 20:54:43 ( ID:y/wqiqwptyj )   [ Delete / Reply with quotation ]

Yes tkrave, the audio is separate from the video.

Thank you for your suggestion. I already tried that, but the effort for creating the exact frame is way to much when i have to do this around 50 times per video.

An easy way would be to just cut the video where you want to have the still-image and the stretch the cut clip to the right for the desired period of time. Unfortunately TMPGEnc continues with the original video-footage when doing that.


tkrave  2017-06-22 12:41:04 ( ID:t7rw5rdz3jm )   [ Delete / Reply with quotation ]

If it is a single frame, turn the frame into an image and import that image as a clip. Then you can extend it to any length and it will still be the same image.


Otto  2017-06-23 22:31:46 ( ID:kuz9.f2vrcw )   [ Delete / Reply with quotation ]

Thank you tkrave for your ongoing writing. Do you have a hint how i can turn the last frame of a cutted clip into a single image?


tkrave  2017-06-24 13:37:40 ( ID:t7rw5rdz3jm )   [ Delete / Reply with quotation ]

In the clip editor, navigate to your final frame and then you press CTRL+F or right-click on the image and choose to save it as an image.


Otto  2017-06-24 15:23:09 ( ID:kuz9.f2vrcw )   [ Delete / Reply with quotation ]

tkrave you are awesome. This is exactly what i was searching for!
Now i can fill up the missing gap with a continuous picture.

Thank you very much for your help.



Question - TVMW6 - No MP3 audio in encoded AVI No.70793
MFiend  2017-06-20 13:40:28 ( ID:yzjw4sdq55l )   [ Delete / Reply with quotation ]

Want to reencode an FLV to x264/MP3.

The Video encoding works without problems.

But NO audio is produced, whether I select PCM or MP3.

Source audio is MP3 64 kbps mono 44.1 kHz. Even if I select exactly the same MP3 output type in Advanced Acoustic Engine MP3 Encoder, NO audio is produced - zilch.

TIA


MFiend  2017-06-28 09:36:22 ( ID:yzjw4sdq55l )   [ Delete / Reply with quotation ]

Answer is that x264vfw has 2 output modes, "File" and "VFW", while TMPGEnc VMW6 outputs to its "Output File Name".

If I select x264vfw's "File" mode, video is output there but any audio goes to TE6's "Output File Name".

If I select x264vfw's "VFW" mode, video+audio is muxed in TE6's "Output File Name", but with video delay - need to select "Zero latency" in x264vfw to avoid but that increases filesize.



Question - TAW6 - Only using 20% CPU during encode No.70792
Simmo1985  Mail /  )  2017-06-17 17:07:43 ( ID:g.vgmasdd2g )   [ Delete / Reply with quotation ]

When I output a project to DVD, the program is only using 20% of my CPU (R7 1700, 8c/16t). I've tried enabling CUDA to see if that speeds things up, but it actually slows down the encode (only by a couple of minutes).

Is there something I'm missing?


Brian Ward  Mail /  )  2017-07-24 23:27:54 ( ID:wvnsvtpxjxc )   [ Delete / Reply with quotation ]

I had the same issue when I imported a TAW5 project that included previously rendered output with subtitles. I found the re-rendering process spent a very long time displaying "analysing subtitles" before finally outputting the lossless video. During this process it only used one of the four cores of my processor.

If you have the same issue, I resolved it by creating a new TAW6 project rather than importing the old TAW5 version. The new version ran using almost 100% processor..


Anba  Mail /  )  2018-09-02 14:44:59 ( ID:lcyqaxq.42f )   [ Delete / Reply with quotation ]

I've noticed the same thing in my case too. Converting a video from one format to another, typically can take anywhere from just a few minutes to several hours. And for the so many hours, the CPU is only half utilized! why wouldn't the software run the cpu at full load and reduce the encoding time by one third?



Pegasys Products BBS [ Sorted by thread creation date ] << < Prev.   [ 11 / 969 ]   Next > >>

View article | Back to TMPGEnc Home | Administrator TMPGEnc Net

Script written by TMPGEnc.