Pegasys Products BBS

Jump to forum:

This forum is for users to exchange information and discuss with other users about a TMPGEnc product.
In case you need official support, please contact TMPG Inc.


Pegasys Products BBS [ Sorted by thread creation date ] [ 1 / 964 ]   Next > >>
Classify Product Title User name Reply Last update
Bug report TAW6 Convert eac3 to mp4a Rafale 1 2018-06-01 13:04:38
Question TVMW5 BBS Edit audio kriper 1 2018-05-23 12:43:10
Question TAW6 Using template backgrounds separately? Karen 1 2018-05-19 15:00:21
Question TAW6 Export a template background to use separately? Karen 0 2018-05-19 01:27:13
Question TAW6 CUSTOM MENU UCCIANI Toussaint 1 2018-05-19 14:39:04
Question TVMW6 DTS Support CodySydney 1 2018-05-09 15:48:05
Free talk TE25 Please improve the guild finder hawrdstrack 0 2018-04-16 16:14:37
Question TVMW6 What's different in v6.2.7.34? Baffled 1 2018-04-14 15:05:07
Question TVMW6 DNXHD + HR Formats Mike 1 2018-05-25 19:20:28
Question TVMW6 ProRes 422 Tractormatt 2 2018-04-13 04:52:49
Question TMSR5 Why can't I output MP4 with MP4 input? Baffled 1 2018-04-10 13:51:21
Question TVMW6 Notebook recommendation for MP4 hardware encoding DWBNStreaming 0 2018-04-05 07:00:46

Pegasys Products BBS [ Sorted by thread creation date ] [ 1 / 964 ]   Next > >>
Bug report - TAW6 - Convert eac3 to mp4a No.71034
Rafale  Mail /  )  2018-05-27 18:50:20 ( ID:cj30wz8ztjl )   [ Delete / Reply with quotation ]

Hello ,

Since few days I have noise on sound pist. whne I'm playing the original TS file no problem after encode I have noise. The TS File was on French DVB-T (MPEG2 HD H264 - eac3 )and i want to convert to MP4 HD H 264 - MP4a. I'm using TMPGEnc since a lot of years withn any problem and I don't have any update only the last version on W10 build 1803. Someone have the same problem ?


tkrave  2018-06-01 13:04:38 ( ID:t7rw5rdz3jm )   [ Delete / Reply with quotation ]

You should send your report directly to Pegasys to make sure they get it.

They just released an update for MPEG Smart Renderer 5 which had an error caused by the Win10 1803 update. It's different from your problem but maybe this Windows update is causing problems for all TMPGEnc products.



Question - TVMW5 BBS - Edit audio No.71031
kriper  Mail /  )  2018-05-21 21:05:54 ( ID:x9zu.i.zqqa )   [ Delete / Reply with quotation ]

I want to edit a seperate audiofile that I have added to a projekt.
I can't figure out how to do it. Can it be done??
Thankful for a tutorial.


tkrave  2018-05-23 12:43:10 ( ID:t7rw5rdz3jm )   [ Delete / Reply with quotation ]

Audio files can be edited just like video files in the clip editor.
When in the Edit stage of the program, double-click your audio file to open the clip editor.
If you added the audio file to a video file, it should be edited along with the video.

Timeline mode might be what you want if you just want to edit the audio without editing the video.
Put the audio file on a separate layer above or below the video file layer. Double-click the audio file to edit it. Be aware that you will probably need to adjust the length of the audio file if it is longer or shorter than the video. If it is longer than the video, the video will repeat the last frame for the left over audio.



Question - TAW6 - Using template backgrounds separately? No.71026
Karen  2018-05-19 01:36:44 ( ID:avlymbfi7hh )   [ Delete / Reply with quotation ]

(Sorry for the second duplicate post, my first attempt seems to have left off half the post, and won't let me delete it).

I've run into this with several projects, going into the "Create a menu based on Template" option, finding the template with the perfect background for my project, but not liking any of the other features of the template. And they all seem to be locked as part of the template, cannot be changed or even moved to another part of the screen.

Considering that the heading says "create a menu BASED on a template" I would hope that I'd be able start out with the template as a base, and customize it as needed. That does not seem to be the case. And said perfect background is apparently NOT available to use in the library of backgrounds under custom menu creation.

Really irritating to find the perfect background for a project but hate the button/thumbnail/positioning options of the template and have no other way to just use the background.

Is there no way to export a template background to use separately, either within the program or by digging around into the program folders and finding the template files that way and save the background somehow from there?

The old program we used to use didn't always have the exact single backgrounds that they had available from the template either, but it was easy enough to find them in one of the program folders and copy them out to use by themselves. Would be nice if that was an option here as well.

Any ideas? Thank you.


tkrave  2018-05-19 15:00:21 ( ID:t7rw5rdz3jm )   [ Delete / Reply with quotation ]

Unfortunately, that's how it's been with this program for forever. I think people here have requested unlocked menu templates before, but it hasn't happened, so I wouldn't get your hopes up.

Making the backgrounds and other elements available as custom menu parts would be a good compromise though.



Question - TAW6 - Export a template background to use separately? No.71025
Karen  2018-05-19 01:27:13 ( ID:avlymbfi7hh )   [ Delete / Reply with quotation ]

I've run into this with several projects, going into the "Create a menu based on Template" option, finding the template with the perfect background for my project, but not liking any of the other features of the template. And they all seem to be locked as part of the template, cannot be changed or even moved to another part of the screen.

Considering that the heading says "create a menu BASED on a template" I would hope that I'd be able start out with the template as a base, and customize it as needed. That does not seem to be the case.



Question - TAW6 - CUSTOM MENU No.71024
UCCIANI Toussaint  Mail /  )  2018-05-18 21:31:06 ( ID:wfzngl2y/8n )   [ Delete / Reply with quotation ]

Hi evrybody,

When a 'custom menu' (pic 1) is built, the background audio loops just when the mouse flies over the chapter box. This also starts the video or shows the picture, which is normal. This occurs even after the DVD is finished.

I tried several changes without any success.

It does not seems normal that the move on a chapter makes the audio restarts, as it is supposed to illustrate the menu 'page' and not the chapter itself.

Best regards.


tkrave  2018-05-19 14:39:04 ( ID:t7rw5rdz3jm )   [ Delete / Reply with quotation ]

I believe this is a limitation of the DVD standard. Any time the menu visually changes (not counting highlights, as those are overlaid on top of the menu), you are actually loading a separate render of the menu. Thus, the music will restart because you are essentially loading a new video (the menu).



Question - TVMW6 - DTS Support No.71007
CodySydney  Mail /  )  2018-04-18 15:06:28 ( ID:nrw5gltgtvr )   [ Delete / Reply with quotation ]

Curious if we're going to get DTS support at any point. I'm seeing an increasing need for this, to the point I'm having to shop about for other tools to do preprocessing.


CodySydney  2018-05-09 15:48:05 ( ID:nrw5gltgtvr )   [ Delete / Reply with quotation ]

I guess not. Cyberlink PowerDirector will have to do. :(



Free talk - TE25 - Please improve the guild finder No.71004
hawrdstrack  2018-04-16 16:14:37 ( ID:r8i8we6jowg )   [ Delete / Reply with quotation ]

Hi,

Ever since it's introduction in cataclysm it has just straight up been useless. Please make it more functional, it's just straight up impossible to use the tool to find the type of guild you're looking for unless that guild you're looking for is a social guild (whom you get invite spammed by anyway?

Please help.

I didn't find the right solution from the Internet.

References:-
https://eu.battle.net/forums/en/wow/topic/17618232839
[url=https://blog.advids.co/20-b2b-online-content-marketing-examples-using-videos/]Online B2B Content[/url]


Thanks



Question - TVMW6 - What's different in v6.2.7.34? No.71002
Baffled  2018-04-14 13:35:39 ( ID:j8majifa/ta )   [ Delete / Reply with quotation ]

I can't seem to find any description of the differences in v6.2.7.34. What's new? Where should we look for change logs?

Thanks


tkrave  2018-04-14 15:05:07 ( ID:t7rw5rdz3jm )   [ Delete / Reply with quotation ]

It's in the revision history page, which can be accessed via the download page:
http://tmpgenc.pegasys-inc.com/en/download/tvmw6_rireki.html



Question - TVMW6 - DNXHD + HR Formats No.70996
Mike  2018-04-11 17:37:19 ( ID:8idg3eh89b. )   [ Delete / Reply with quotation ]

Hi!

If I import videos with DNXHD or DNXHR format like with 10, 12 or 14Bit, it works but in the Import Dialog I can see only 8Bit.
Does TMPGEnc this downsampling and use 8bit after import or its only a bug from the Importing Screen?


Ivo  Mail / Home )  2018-05-25 19:20:28 ( ID:wmi0aqtcayk )   [ Delete / Reply with quotation ]

Hello Mike
I try to import an DNxHD 10 bit in TVMW6 version 6.2.8.35
but it will not import the video
which varity of the DNxHD you're able to import?
which wrapper you used?
thanks
Ivo



Question - TVMW6 - ProRes 422 No.70995
Tractormatt  2018-04-11 03:22:55 ( ID:etpk2rbswzl )   [ Delete / Reply with quotation ]

I have Apple ProRes 422 audio and video formats recorded. I tried to encode them to mpegII formats. When the encoding is done, I have the video, but no audio. Any suggestions or anyone have the same problems? Thanks


Mike  2018-04-11 17:40:43 ( ID:8idg3eh89b. )   [ Delete / Reply with quotation ]

Do you have audio in the preview window?
Which audio settings you are using in your encoding profile?


tractormatt  2018-04-13 04:52:49 ( ID:etpk2rbswzl )   [ Delete / Reply with quotation ]

Yes audio is in the preview window and it plays through preview fine, just post encode it doesn't work. Audio settings are: MPEG 1 Audio Layer 2. 48khz, stereo, 224 bit rate.



Question - TMSR5 - Why can't I output MP4 with MP4 input? No.70992
Baffled  Mail /  )  2018-04-09 04:28:56 ( ID:j8majifa/ta )   [ Delete / Reply with quotation ]

I want to trim several MP4 files, all created the same way with the same software. With most of them, Smart Renderer 5 allows me to output the trimmed file back to MP4 format, but some of them it insists on outputting them as MPEG2 /.ts format!

Why is this happening? The ONLY operation I perform on these files is to trim their length, usually both at the beginning and at the end. I'm not changing anything else. So why can't I output all of these files as MP4 format?

Can anyone help, please?

Thanks!


tkrave  2018-04-10 13:51:21 ( ID:t7rw5rdz3jm )   [ Delete / Reply with quotation ]

What happens if you just select MP4 as the output target?



Question - TVMW6 - Notebook recommendation for MP4 hardware encoding No.70988
DWBNStreaming  Mail /  )  2018-04-05 07:00:46 ( ID:jufap.mixzk )   [ Delete / Reply with quotation ]

Hi!

I need a specific recommendation for a notebook suitable for hardware MP4 encoding supported by TMPGEnc Video Mastering Works 6

I am doing a lot of encoding of the same material in different bitrates VOD and sometimes it takes 3 hours per video with an average length of 2.5 hours.

Thanx,
DWBN Streaming



Pegasys Products BBS [ Sorted by thread creation date ] [ 1 / 964 ]   Next > >>

View article | Back to TMPGEnc Home | Administrator TMPGEnc Net

Script written by TMPGEnc.