TMPGEnc 4.0 XPress BBS

Jump to forum:

This forum is for users to exchange information and discuss with other users about a TMPGEnc product.
In case you need official support, please contact TMPG Inc.


TMPGEnc 4.0 XPress BBS [ Sorted by thread creation date ] << < Prev.   [ 27 / 54 ]   Next > >>
Classify Title User name Reply Last update
Question Smooth, stutter-free video. Any tips or recommendation? Chippy99 2 2010-02-19 14:53:41
Question Added .ts is incomplete mlachner 1 2009-07-21 09:34:33
Question h264 - wrong gamma? washed out Kris 1 2009-12-27 19:51:23
Bug report Error on ENCODING, DV to MPEG STANDARD Chaitanya 4 2009-06-20 12:39:22
Question How can i upconvert dvd video to HD 1080p Blue ray sbakhshalvi@hotmail.com 1 2009-06-06 00:02:29
Question Is there a log file? sryrs 0 2009-05-28 17:29:12
Question SpursEngine Support Toshiba Qosmio G50 Sorceror 2 2009-05-27 21:03:48
Question invalid sample format. (error code 0x80048002) Sorceror 3 2009-05-29 09:11:50
Question No Audio In Encore CS4 Bruce 0 2009-05-27 11:09:44
Question Settings for iphone? Brian 2 2009-05-27 05:50:30
Question Transcoding to DNxHD, contrast seems higher and richer blacks? AMC. Gabe Te 0 2009-05-25 14:28:32
Question SpursEngine - where to buy? rmorris 3 2009-06-16 17:52:30

TMPGEnc 4.0 XPress BBS [ Sorted by thread creation date ] << < Prev.   [ 27 / 54 ]   Next > >>
Question - Smooth, stutter-free video. Any tips or recommendation? No.58876
Chippy99  Mail /  )  2009-06-02 09:54:01 ( ID:kct8aqti.x2 )   [ Delete / Reply with quotation ]

I am trying to convert a video into mpg2 for burning on a DVD. The source video is 23.976 fps progressive.

No matter what I try, I cannot get and output file that plays smoothly with no stutter on panning shots etc.

I have tried NTSC and PAL, interlaced, progressive, 3:2 pulldown, inverse 3:2 pulldown, 2:2 pulldown, etc etc. But whatever I try the output video still stutters.

Does anyone have any suggestions for the best settings to produce smooth, stutter-free output in a DVD-compatible format?


tkrave  2009-06-06 00:18:11 ( ID:lgrl8ryjzyl )   [ Delete / Reply with quotation ]

What is your source format?
Do you have the latest update for 4.0 XPress (4.7.1.284)?

Usually stuttering is from a framerate missmatch.


Chippy99  Mail /  )  2010-02-19 14:53:41 ( ID:7lreymhj0i2 )   [ Delete / Reply with quotation ]

Sorry for the delay!

The source is 23.976 fps progressive, as per above.

From this source, all I want is a PAL DVD that will play without stuttering. I don't mind 4% speedup (if I can get TMPGENC to do that, but I don't see how). But I cannot tolerate TMPGENC inserting extra frames, which is what it appears to be doing.

How do I get smooth 50Hz video from a 23.976 fps source?



Question - Added .ts is incomplete No.58874
mlachner  Mail /  )  2009-06-02 06:52:45 ( ID:uud0ztckbe6 )   [ Delete / Reply with quotation ]

I am having problems with Xpress 4.0 -4.7.1.284. I record cable tv as a .ts file. If I playback the file with Nero the file is complete ie. 3 hours. I edit them (cut in sections) and convert the sections into AVI files. The problem is that when I add the file to a new project in Xpress it is not complete. For example the file is 3 hrs and when added to the project it is only 1hr+. Any ideas? Anyone?


Dee Jon  2009-07-21 09:34:33 ( ID:hqvrzuti4il )   [ Delete / Reply with quotation ]

I'm having the same problem with express reading .ts files. I recorded a 1hr program but when I select it for editing, it's listed as 22 or 23 mintues.



Question - h264 - wrong gamma? washed out No.58872
Kris  Mail /  )  2009-05-31 11:39:27 ( ID:1levhwglstj )   [ Delete / Reply with quotation ]

Hi,

I got an QT Reference file from my avid express, rendered it in tmpgenc to h264 and now it's washed out. Colors and black look bad. I used best quality...
What is the problem? Found many things on google, but seems all belong to mac.

All the best!
Kris


savenlid  Mail /  )  2009-12-27 19:51:23 ( ID:halnripxvdm )   [ Delete / Reply with quotation ]

I have the very exakt problem.

H.264 washed out, milky, pale etc etc

Why ?

I convert mpeg2 .ts transport stream from satelite to h264.



Bug report - Error on ENCODING, DV to MPEG STANDARD No.58867
Chaitanya  Mail /  )  2009-05-30 12:46:51 ( ID:rn2hv/yffdo )   [ Delete / Reply with quotation ]

Error log here...
http://rapidshare.com/files/238867426/616_appcompat.txt.html
MD5: CF0720865C5A850F4FC9B75A08ABA250

Error :
TMPGEnc4XP.exe has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.


Hi guys,

I am converting DV to MPEG standard format... but its keep crashing and bugging me about "msvcr80.dll" sometimes it give me that error @ 3%, and if i am lucky ill get this same error after 30% or 50% encode, i have also faced similar error while editing clips...

Please help !


Chaitanya  Mail /  )  2009-06-08 11:11:53 ( ID:rn2hv/yffdo )   [ Delete / Reply with quotation ]

Plz help me ! someone please !


Chaitanya  Mail /  )  2009-06-12 07:44:48 ( ID:rn2hv/yffdo )   [ Delete / Reply with quotation ]

Anybody here ? please this is very important to me ! or suggest me any good encoder because i want to buy best encoder... TMP is my 1st choice because its allow to edit video !


tkrave  2009-06-12 20:54:59 ( ID:lgrl8ryjzyl )   [ Delete / Reply with quotation ]

What type of DV file is it? DV type 1 or DV type 2? What kind of codec is it using? What kind of codecs do you have installed?


Chaitanya  Mail /  )  2009-06-20 12:39:22 ( ID:rn2hv/yffdo )   [ Delete / Reply with quotation ]

DV Type 2 AVI
OpenDML (AVI v2.0)

and i m using Standard MPEG (DVD) template provided by TMPGENC.

program also crashed while i was editing Video ! Cutting/Removing)



Question - How can i upconvert dvd video to HD 1080p Blue ray No.58865
sbakhshalvi@hotmail.com  2009-05-29 13:49:00 ( ID:qdxjspec1g2 )   [ Delete / Reply with quotation ]

i have Leadtek winfast spurengine card in my system. i treid to upconvert my normal dvd to blue ray . but result is not good like HD1080. picture have lot of video noise and its fliking alot and its not clear like blue ray.. how can i upcovert my dvd video to HD1080 anyone can help me please...


tkrave  2009-06-06 00:02:29 ( ID:lgrl8ryjzyl )   [ Delete / Reply with quotation ]

Are you sure the super-resolution feature is activated? Even then, I don't think it will look as good as a blu-ray.



Question - Is there a log file? No.58864
sryrs  Mail /  )  2009-05-28 17:29:12 ( ID:x6ixmiqk3r. )   [ Delete / Reply with quotation ]

Is there a way to turn on logging? I would like to see a log file to diagnose a problem? Thank you.



Question - SpursEngine Support Toshiba Qosmio G50 No.58861
Sorceror  Mail /  )  2009-05-27 12:37:12 ( ID:2rasjy7qaxm )   [ Delete / Reply with quotation ]

Nvidia 9800GT M (CUDA 2.2 installed)
4 Gig RAM
T9400 Dual Core 2.53GHz
Vista 64 Ultimate
Toshiba Quad Core HD Processor (SpursEngine) Driver version 1.2.1.7 (latest)

TMPGEnc 4.0 complains that this is an old version however it is the latest i can find on any Toshiba site

It works well encoding a 1hour 48 min DVD to MPG format in under an about 1 hour, however only 1 core out of 4 is utilised??? Would it not be faster to utilise all 4 cores of the HD processor. Does TMPGEnc do this??? if so how can i enable it to use all 4 cores of the HD Processor.

Any suggestions??


tkrave  2009-05-27 18:49:46 ( ID:lgrl8ryjzyl )   [ Delete / Reply with quotation ]

Is there a utility on your computer that tells you how many SpursEngine cores are being used?

The functions for MPEG-2 encoding/decoding are hard-wired, so it should be working as it was designed by Toshiba.


Sorceror  Mail /  )  2009-05-27 21:03:48 ( ID:2rasjy7qaxm )   [ Delete / Reply with quotation ]

Yes There is a GUI Gadget that shows the seperate Cores of the HD Processor. During encoding one core is utilised at around 85% - 95% the other 3 cores are not used at all.

When i enable Gesture control all 4 cores are used. The same when i use Ulead Movie Factory, all 4 cores are used. Seems like something is amiss with the SpursEngine support in TMPGEnc.

I do not want to take the risk and purchase something that is not working as it should be. (do that enough with Windows lol)



Question - invalid sample format. (error code 0x80048002) No.58857
Sorceror  Mail /  )  2009-05-27 11:11:16 ( ID:2rasjy7qaxm )   [ Delete / Reply with quotation ]

when encoding from DVD into any format i get above erro at the last few frames (99%) encoded. Have tried encoding to DivX, MPEG-2 with Spurs enabled and disable and CUDA 2.0 enable and disabled. even in clip edit mode works fine untill i get to the last few frames then error occurs and i can not go to another position in the clip without the error occuring.

I am using the trial at the moment as I wanted to test the SpursEngine on my G50 Qosmio, Before i purchase the plugin. Spurs works great less than an hour to encode a 1 hour 48 minute DVD, but this error is annoying.

Anyone got a solution??


tkrave  2009-05-27 18:40:47 ( ID:lgrl8ryjzyl )   [ Delete / Reply with quotation ]

I don't think this error has anything to do with the SpursEngine plug-in.
This error seems to pop up every once in a while. A post at AfterDawn's forums suggests that the error is related to AC3 DVM audio, but their source file is an AVI and not a DVD/MPEG-2 so it might not help you. See this thread for more info:
http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/204024

Here are some other things you can try:

Cut the last few frames and see if the error occurs again. If it doesn't, then that means the last few frames might be corrupted somehow.

Import/rip the DVD in a different way. If this is a DVD rip from some other program, try using the Source Wizard to import the contents of the DVD directly from the DVD. If that's what you were doing, then try ripping it with some other program and import that.


Sorceror  Mail /  )  2009-05-27 21:08:13 ( ID:2rasjy7qaxm )   [ Delete / Reply with quotation ]

Fromm all i could find it seems the error is related to FFDshow Audio filter which came as part of the Klite Mega Codec package.

I uninstalled Klite and the error still occurs FFDshow is no longer availabe..

I have been a customer of TMPGEnc since 2007 so i have the full version. Strangely enough using the full version (Klite un-installed) the error does not appear. So must me some limitation of the Trial with Spurs.

Will try Re-Encoding with Codecs re-installed.
Also strangely there is no CUDA options in the latest Retail version ??? Whats the go there??


Sorceror  Mail /  )  2009-05-29 09:11:50 ( ID:3yu286qw6lr )   [ Delete / Reply with quotation ]

Well it is deffinately the MPEG-2 Decoding. I ripped it without sound just video only and it still crashes with said error. So something is very wrong with the decryption of the MPEG-2 stream. Since i am ripping a Dual layer Dual sided Disk (the movie is split on 2 halves (stupid i know)) hence why i want to rip it and then join it. Damn annoying watching half a movie then having to flip the disk to watch the second half.

Have tried multiple MPEG-2 codecs too and it happens. Yet i can rip it fine with HandBrake 0.9.. (need to mess with the ripping functions a bit as the aspect ratio gets screwed up on Handbrake's DIVX encoding.) Have tried Fair Use and this rips ok as well except the audio is slightly out of sync.

So it all Points to an Issue with TMPGEnc.. Oh i tried ripping with an older version and it worked. The only difference is the older version of TMPGEnc 4.0Xpress 4.7.1.284. That rips fine without the error so it is deffinately something that has changed in the latest couple of versions.



Question - No Audio In Encore CS4 No.58856
Bruce  Mail /  )  2009-05-27 11:09:44 ( ID:xwshew84n6g )   [ Delete / Reply with quotation ]

I am trying 4,0 express. after I create my mpeg-2 file and import into Adobe Encore CS4 it will not play the audio and I do not get audio on my DVD when I author it? It works in Encore CS3.



Question - Settings for iphone? No.58853
Brian  2009-05-25 22:08:16 ( ID:351idahl9dg )   [ Delete / Reply with quotation ]

I'm having problems with videos I shrink for my iphone with TMPGenc 4.0 XPress. The audio and video end up 2-3 seconds out of sync once I put them on the iphone. Otherwise, everything else is fine - just audio and video way out of sync.

-The same video played on my computer in Quicktime plays well, with audio and video perfectly in sync.
-Videos converted in other software play well on my iphone with good a/v sync.

So, I'm wondering if anyone out there has found settings for TMPGenc 4.0 that result in videos that play correctly on the iPhone? Could you let me know any of the settings that you change from default in the MPEG-4 AVC mode?

My typical settings are as follows:
MPEG-4 AVC
Baseline profile, Level 3
480x270 29.97 fps
1000 kbps 1-pass VBR, with 2400 kpbs maximum bitrate
Audio: 48000Hz, 160 kb/s, low complexit, RAW


NielK  Mail /  )  2009-05-26 16:45:49 ( ID:qcyxmnfcxif )   [ Delete / Reply with quotation ]

I have some settings that work well for the iPhone (and the Sony PSP too). Just checked and the sound and video are in sync. Original formats come from DVD, TV, camera etc.

Output container type: iPod video

Video:
MPEG-4 AVC, Profile: baseline, Level: auto (4.1 and less)
Size: 480x270, Aspect ratio: 16:9, Framerate: 23.976 (progressive)
1 pass VBR, 600k average, 1000k peak

Audio:
AAC, Sample Rate: 32k, Bit Rate: 96k
MPEG-4 (ISO/IEC 14496-3)
Low complexity, raw

These settings look similar to yours. I have a .txpe file (export format template) if that would help. Using TMPGEnc 4.0 Express (v4.7.1.284 but previous versions were OK too).


Brian  2009-05-27 05:50:30 ( ID:351idahl9dg )   [ Delete / Reply with quotation ]

Thanks!

I think I'll have to kick myself for not noticing the iPod Video container setting before. That was the key. I was using "Normal" container. Once I switched containers, the audio and video were in perfect sync.



Question - Transcoding to DNxHD, contrast seems higher and richer blacks? AMC. No.58852
Gabe Te  2009-05-25 14:28:32 ( ID:i6mapbhqfqn )   [ Delete / Reply with quotation ]

Hi guys,
I'm Transcoding footage from a Canon HF s100. The footage is AVCHD
1920x1080, 24p @ 24MB.

I'm using TMPGEnc 4.0 XPress which works fine. I'm going from AVCHD to QT Avid
DNxHD 90x (720p) and Avid DNxHD 115 8 bit (1080p).

I'm testing and look great. The issue is the Quicktimes seems to have a higher
contrast compare to the original footage. Much darker and richer darks. I could
change the contrast with TMPGEnc 4.0 XPress before transcoding it but I do not
want to do that.

My set ups are: millions of colors/ 709/ None Alpha.

Even I did try once to transcode it to QT none compression, a mean uncompress
and still is darker and richer.

When import these files into my Avid MC project, the files are 'fast import'
into the Avid, meaning they won't further compress.


Any solution???

G



Question - SpursEngine - where to buy? No.58848
rmorris  2009-05-22 16:17:56 ( ID:jwb9ex6f4wm )   [ Delete / Reply with quotation ]

This SpursEngine plug in looks great to speed up compression from MPEG2 to H.264 which is all I ever do.

Where can you buy one of these devices?? I've been looking all over and I can't find one anywhere, supposed to be Leadtec Winfast... ???

Has anyone bought one?


tkrave  2009-05-22 18:40:29 ( ID:lgrl8ryjzyl )   [ Delete / Reply with quotation ]

The Leadtek card doesn't seem to be available in the US yet as far as I can tell.

The Canopus/Grass Valley Firecoder Blu card is available though, just do a search for it on Google. It's a bit pricey at around $500 or so, but I think that's the only one readily available in the US.

The Toshiba laptops that have SpursEngine are only listed on their EU site and not their US site, but hopefully they'll bring them over here soon. They don't use the term SpursEngine though; they just call it a Toshiba quad-core HD processor or a multimedia processor or something like that. See the Qosmio G50 or F50 series laptops.
http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/generic/qosmio_eu/


kjp007  Mail /  )  2009-06-16 02:15:35 ( ID:iyrpy2yor0l )   [ Delete / Reply with quotation ]

I have a pxvc1100 on order. I might be able to run a few tests once I get it.

Kelvin


tkrave  2009-06-16 17:52:30 ( ID:lgrl8ryjzyl )   [ Delete / Reply with quotation ]

Just saw that the Leadtek card is available as a bundle with TMPGEnc 4.0 XPress at Newegg for $350:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16815122013



TMPGEnc 4.0 XPress BBS [ Sorted by thread creation date ] << < Prev.   [ 27 / 54 ]   Next > >>

View article | Back to TMPGEnc Home | Administrator TMPGEnc Net

Script written by TMPGEnc.