Pegasys Products BBS

Jump to forum:

This forum is for users to exchange information and discuss with other users about a TMPGEnc product.
In case you need official support, please contact TMPG Inc.


Pegasys Products BBS [ Sorted by thread creation date ] [ 1 / 970 ]   Next > >>
Classify Product Title User name Reply Last update
Question TAW6 Replace source clip gordonmcdowell 1 2020-04-05 06:48:21
Question TVMW7 Replace Video with jpeg clip without losing original audio epicenter800 0 2020-04-05 05:03:04
Question TAW6 First Play video not playing on compiled DVD Good Knight 0 2020-03-28 21:04:44
Question TVMW7 Problems selecting clips David_O 0 2020-03-27 23:33:26
Question TAW6 Custom menu links for special features page Good Knight 0 2020-03-25 03:14:03
Question TVMW7 Commercial Candidates Detector DennisH 0 2020-03-18 03:52:39
Question TAW6 mp4 file are not managed properly mgion 1 2020-03-23 02:44:58
Question TVMW7 Having trouble with audio stream Snoopy329 1 2020-03-18 03:55:52
Question TVMW7 Create ISO crg223 1 2020-02-20 15:30:19
Question TAW6 Menu Audio Length Arthur.S 1 2020-02-15 07:22:47
Bug report TVMW7 Wrong Start Time in Source in Timelapse/Speed effect Matthias N. 2 2020-02-10 22:36:53
Question TAW6 Extra page menu Maury 1 2020-02-01 08:57:28

Pegasys Products BBS [ Sorted by thread creation date ] [ 1 / 970 ]   Next > >>
Question - TAW6 - Replace source clip No.71453
gordonmcdowell  Mail / Home )  2020-04-05 06:23:22 ( ID:auehrqlevdg )   [ Delete / Reply with quotation ]

I've created a Blu-ray project but need to iterate the underlying source video file. Timecode and audio same, but a visual has been swapped.

How do I keep a clip the same (chapter breaks, associated captions) but swap in new MP4 source for it?


gordonmcdowell  Mail / Home )  2020-04-05 06:48:21 ( ID:auehrqlevdg )   [ Delete / Reply with quotation ]

Got it. Renamed the file then program let me search for a replacement.



Question - TVMW7 - Replace Video with jpeg clip without losing original audio No.71452
epicenter800  2020-04-05 05:03:04 ( ID:5nlqqa1rihr )   [ Delete / Reply with quotation ]

Hello, is there a way to replace a few seconds of video with say a jpeg still without losing the audio from the video? I would like to use a title page while the audio from the video is playing and then fade into the original video display. Thanks!



Question - TAW6 - First Play video not playing on compiled DVD No.71450
Good Knight  Mail /  )  2020-03-28 21:04:44 ( ID:kb1jb2p9edw )   [ Delete / Reply with quotation ]

I have a DVD I'm trying to Author which needs to have a copyright video play at the beginning prior to the top menu.

I have imported this video as a First Play track. When I simulate the DVD in the TMPGEnc Auhoring Works it plays the copyright video correctly before the menu pops up. But in the final compiled DVD it just goes straight to the opening menu.

I can see the Copyright video has been burnt to the disk, as it is it's own VOB file, but it doesn't play.

I have tried all three of the different options for 'Play what on insert', nothing works.

I have even tried making it into a non firstplay track, just making it a regular video track and telling the software to play that first before going to a menu. Once again it plays correctly during simulation, but not on the compiled DVD.



Question - TVMW7 - Problems selecting clips No.71449
David_O  Mail /  )  2020-03-27 23:33:26 ( ID:ljwpphnefkh )   [ Delete / Reply with quotation ]

When working I sometimes have trouble selecting or adding another clip
The mouse click does not seem to obey !!
If I save and close prog, then load it again it will work correctly !



Question - TAW6 - Custom menu links for special features page No.71448
Good Knight  Mail /  )  2020-03-25 03:14:03 ( ID:5opklhuintn )   [ Delete / Reply with quotation ]

I'm producing a DVD for a film. It consists of:

- The Film in both stereo and 5.1
- Film subtitles
- Directors commentary of film
- The trailer
- Behind the scenes video

I have made a separate special features menu with the trailer and the behind the scenes video on it. I would like to have a link to the directors commentary on that same Special Features page. But because it is an audio track of the main film, the only way I seem to be able to access it is in the audio setup page automatically generated for the film (track 1)

Is it possible to do this in this software? It seems like it shouldn't be a problem just to add a custom link but the interface feels very locked down.



Question - TVMW7 - Commercial Candidates Detector No.71444
DennisH  Mail /  )  2020-03-18 03:52:39 ( ID:anadtyd6gmr )   [ Delete / Reply with quotation ]

Does anyone know where this stores the results?
I use this a lot and recently went to re-edit a video from some time ago. When I ran the Detector it finished immediately showing results. It must have got these from when I last edited the video, some weeks ago. I must have accumulated a large collection of these old Detections somewhere. I'd like to delete them.



Question - TAW6 - mp4 file are not managed properly No.71443
mgion  Mail /  )  2020-03-17 03:43:30 ( ID:nq7dfjctg3g )   [ Delete / Reply with quotation ]

To whom it may concerns.

I usually process my clips with Premiere Pro (output as MPEG2-DVD) and import them in TMPGEnc Authoring Works 6 as m2v files, which work perfectly
Recently I have processed HD clips on premiere pro (output as H.264) and I have import them in TMPGEnc Authoring Works 6 as mp4 files . However, the video jerks both when playing the timeline track and in the simulation mode.
I thank you in advance for your help

Massimo Gion


Z440  2020-03-23 02:44:58 ( ID:zxhjy9f5iur )   [ Delete / Reply with quotation ]

Export from Premiere Pro using the H.264 Blu-ray preset. Exporting just as .mp4 will give you a non-compliant file and will cause issues.



Question - TVMW7 - Having trouble with audio stream No.71432
Snoopy329  Mail /  )  2020-02-19 07:08:15 ( ID:jhjdqv.0acr )   [ Delete / Reply with quotation ]

So, I am importing a video file (in MKV format) into Works 7 which has 2 audio tracks. For some reason, I am getting 1 audio track imported. I am new to this so maybe I am missing something. Any suggestions?


DennisH  Mail /  )  2020-03-18 03:55:52 ( ID:anadtyd6gmr )   [ Delete / Reply with quotation ]

When you've loaded the video file go into the 'Clip Properties'. Here you can select the other audio stream.



Question - TVMW7 - Create ISO No.71431
crg223  2020-02-16 14:24:43 ( ID:jnpwrp/pdr6 )   [ Delete / Reply with quotation ]

Which product do I need in order to create an ISO that I can then use with imgburn to burn DVDs and blu rays? I downloaded the trial version of Video Mastering Works 7, but that looks more like an editing program, like Adobe Premiere. What I need is not an Adobe Premiere but an Adobe Encore, in effect. Does this or any other tmpgenc product create ISOs?


tkrave  2020-02-20 15:30:19 ( ID:t7rw5rdz3jm )   [ Delete / Reply with quotation ]

Check out TMPGEnc Authoring Works 6. It's their DVD/Blu-ray authoring software. You can output a DVD or Blu-ray project and then convert into an ISO with the included tools.



Question - TAW6 - Menu Audio Length No.71429
Arthur.S  Mail /  )  2020-02-12 04:39:05 ( ID:xqgrsig8zma )   [ Delete / Reply with quotation ]

I normally use motion menus, and the background audio length is in 'Global Settings'. This time using a static menu I can't find where to adjust the background audio length. On simulation the menu stops before the audio is finished. The only way I've found myself is to create a motion menu...even though there isn't one! Any other suggestions guys?


tkrave  2020-02-15 07:22:47 ( ID:t7rw5rdz3jm )   [ Delete / Reply with quotation ]

Once you add audio, it becomes a motion menu and you must change the audio duration in the motion menu settings. If you go to the Motion Menu settings, you'll see that the option for "Still Picture and Background Audio" is selected.



Bug report - TVMW7 - Wrong Start Time in Source in Timelapse/Speed effect No.71420
Matthias N.  Mail /  )  2020-01-29 19:09:34 ( ID:bxxfqvauell )   [ Delete / Reply with quotation ]

Hello,

I think I have encountered a bug in VMW7 or at least a very strange behaviour regarding the Timelapse and Speed effect.

In the clip properties you can see the Start Time, End Time, Duration and Start Time in Source. Of course if you accelerate the clip then the Duration and End Time changes as the clip gets shorter. But it seems that the source is also calculated shorter respectively to the acceleration, so if you accelerate the clip by factor 5, the Start Time in Source needs to be divided by 5 to start at the correct frame. This can result in the effect not working at all.

Here is an example/steps to reproduce:
Scenario: 10 minute clip, Start Time and Start Time in Source 0:00, accelerated by factor 5, this clip would be 2 minutes long after accelerating the whole clip.
But I only want to accelerate the last 2 minutes, I make a cut at 8 minutes, resulting in 2 clips, the first one with Start Time in Source at 0:00 the second one with start time in source 8:00.
Double click the second clip and activate the Speed or Timelapse effect with speed 500% or 5x.
Now you see that the effect shows only the first frame of the video and preview is disabled, current frame is -1 etc. That is because now as start time 1:36 is expected (8 minutes/5), but Start Time in Source is still at 8:00, but 8:00 doesn't exist as the source runtime is also calculated to 2 minutes due to the acceleration. VMW7 doesn't even notify what is the problem...

For me this behavior is extremely strange as Start Time in Source should always reference to the original and not manipulated file... Even if the bahavior is desired, VMW7 should calculate the new Start Time in Source by itself if you activate one of the effects, it is very unclear why the start frame of the clip is a different one after adding one of the effects or why it doesn't work at all. If it is not even a bug.


tkrave  2020-02-04 05:17:39 ( ID:t7rw5rdz3jm )   [ Delete / Reply with quotation ]

How are you splitting the clip?

I was only able to recreate your example by splitting the clip from the right-click menu in Timeline Mode.

If I double click the clip (before splitting) and split the clip from the clip editor window, I don't get the same results. Using this method, I was able to apply the Timelapse filter to the second clip and it would start where it was supposed to and its duration would properly shorten.

Start Time in Source is more of a setting than a property you shouldn't touch, if that makes any sense. You can change the start time of the clip so it starts later/earlier if you want, so 0:00:00 just refers to the start of the clip. Think of the Properties tab in Timeline Mode as the current settings of the clip; it's different than the Clip Properties in the Clip Editor window which lists the source's properties.


Matthias N.  Mail /  )  2020-02-10 22:36:53 ( ID:bxxfqvauell )   [ Delete / Reply with quotation ]

Yes you are right, I split on time line with right click, because that is the most convinient way for me. But I try it out in clip editor window. Thank you!



Question - TAW6 - Extra page menu No.71419
Maury  Mail /  )  2020-01-28 07:10:59 ( ID:yaijflpzn12 )   [ Delete / Reply with quotation ]

Hi. How can I add an"EXTRA" button on main menu linked to extras contents ?
Thanx


tkrave  2020-02-01 08:57:28 ( ID:t7rw5rdz3jm )   [ Delete / Reply with quotation ]

You can use a Note page to add text and pictures. For extra video, it would have to be another track menu. You can choose text buttons if you use the Custom Menu option and you can then use any font and text as your buttons.



Pegasys Products BBS [ Sorted by thread creation date ] [ 1 / 970 ]   Next > >>

View article | Back to TMPGEnc Home | Administrator TMPGEnc Net

Script written by TMPGEnc.